טכס חניכת האודיטוריום הנגיש במוזיאון לוחמי הגיטאות
19/04/2010
 
 

מאת: אבנר בטיסט

 

כזכור מסקירת הנגישות שלי לגבי מוזיאון לוחמי הגיטאות מאפריל 2009 , ישנם 3 נושאים הקשורים לנגישות המקום והארועים בו:

  •    נגישות כללית של המוזיאון
  •    נגישות האודיטוריום
  •    נגישות בעת טכס נעילת אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה באמפיתיאטרון מדרום למוזיאון

 

באפריל 2009 היה המוזיאון נגיש פרט לחלק האודיטוריום. הטכס היה נגיש אך לא בצורה מספקת
.

בגלל כמות המידע השנה, חילקתי את סקירתי לשתיים. סקירה זו תעסוק בפתיחת האודיטוריום שהונגש (כל הכבוד לאחראים!) וסקירה על הטכס והאמפי ונגישותם, תובא בכתבה נוספת.

כמדי שנה אני משתתף בטכס לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה הנערך באמפיתיאטרון שלמרגלות המוזיאון של לוחמי הגיטאות.

במשך כל השנה אני מנסה לדאוג ולהשתדל להנגשת המקום ע"מ שגם בעלי מגבלות יוכלו לבקר במוזיאון החשוב כל כך וגם להשתתף בטכס ביום הזיכרון לשואה ולגבורה הנערך מדי שנה במוצאי יום הזיכרון באמפיתיאטרון הצמוד למוזיאון.

 

חניכת האודיטוריום החדש והמונגש:

 

במשך שנים נערכו הרצאות ומפגשים בנושא השואה והגבורה באודיטוריום של בית לוחמי הגיטאות שהיה בלתי נגיש לנכים בכסאות גלגלים ולכל מי שאינו יכול לרדת ולעלות במדרגות, זאת משום שהגעה אליו מצידו התחתון והעליון היתה כרוכה במעבר במדרגות.

לא יעלה על הדעת שהאודיטורים בו לעתים קרובות גם מתחיל ו/או מסתיים ביקורה של קבוצה מאורגנת במוזיאון לא יהיה נגיש לבעלי מגבלה שיופרדו לצורך כך מחבריהם.

ואכן, לאחר שנים ארוכות שבהם נעשה מאמץ להשגת הכסף ע"י הנהלת המוזיאון בראשות המנכ"ל הקודם, מר שמחה שטיין ופניות רבות גם של עבדכם הנאמן ואחרים, החל לפני כשנה שיפוץ האודיטוריום והפיכתו לנגיש, פרויקט שתוכנן בימי המנכ"ל הקודם מר שמחה שטיין.

לאחר כשנה של עבודות בהם היפוך כיוון הבמה, היפוך כיוון השיפוע של רצפת האודיטוריום
היורדת לכיוון הבמה וכן הגדלת האודיטוריום כך שהוא מתחיל בקומת משרדי המוזיאון ומסתיים בקומה התחתונה כך שהגישה משתי הקומות היא נגישה וללא מדרגות, והגדלת מספר המושבים
מכ- 160 ל- 200, נחנך האודיטוריום ביום הזיכרון לשואה ולגבורה כשעה וחצי לפני תחילת טכס הנעילה של יום השואה והגבורה.

 


האודיטוריום החדש והנגיש דקות לפני חניכתו

 

טכס חניכת האודיטוריום נערך בפורום מצומצם בהשתתפות התורם, מקסי ליברטי מצרפת ובני משפחתו ע"י המנכ"ל החדש של בית לוחמי הגיטאות, מר רמי הוכמן

 


מנכ"ל בית לוחמי הגיטאות נואם באודיטוריום


 

בנו של פרץ הוכמן (זכור כפאבל מ"מוכרי הסיגריות בכיכר 3 הצלבים") שהיה לוחם מצטיין בנאצים וזכה לעיטורים מהצבא הפולני, פתח את הטכס בדבריו ואח"כ המשיכה האחראית על קשרי המוזיאון בצרפת שקראה מספרו של התורם ששמו כמספר שקועקע על ידו בתקופת השואה. כמו כן הופיעה בטכס בנגינה, קבוצת נגנים מוכשרים מבית הספר של "מטה אשר".

 


נגני בית הספר מטה אשר

 

באודיטוריום אפשרות לישיבת נכים במושבים בשורה העליונה והתחתונה ללא צורך בעליה/ירידה במדרגות וכן ניתן לנכים בכסאות גלגלים להשאר בהם. כמו כן בהודעה מראש ניתן לפרק חלק מהכסאות בשורה התחתונה והעליונה כך שנכה בכסא גלגלים יוכל לשבת במקומם בכסאו הוא.

 

 

העליה לבמה עדיין דורשת עליה ב- 2 מדרגות אך ניתן לנכה בכסא גלגלים לדבר גם מלפניה או בצידה.

 


העליה לבמה - דורשת עליה של שתי מדרגות

 

תכנון האודיטוריום וליווי בנייתו נעשו ע"י האדריכל דניאל כהנא שהוא אף מוסמך לנגישות תמו"ס (תכנון, מבנים וסביבה).  יש לזכור שחשוב לבצע הנגשות בעזרת מוסמכי נגישות המכירים את נושא ההנגשה ומכירים את כלליו.

 

אני מודה לכל מי שתרם להנגשת האודיטוריום ובכך פתח לבעלי מגבלות את הדרך להשתתף בהרצאות , במצגות ובדיונים שנערכו ויערכו שם. ישר כח!

 

כתבתו של אבנר על טכס יום הזיכרון באמפיתיאטרון לוחמי הגיטאות ונגישות המוזיאון

הדפסהוסף תגובה
עבור לתוכן העמוד