לקראת יום השואה, יום הזיכרון ויום העצמאות: היערכות להנגשת טקסים ואירועים

עמ"נ שגם אנשים עם מוגבלות יוכלו להגיע ולהשתתף בטקסים ובאירועים, העמותה הפיצה בקרב הרשויות המקומיות ברחבי הארץ את דרישות תקנות הנגישות המחייבות הנגשת טקסים ואירועים
2/04/2017
 
 
במת טקס יום הזיכרון לשואה

תקנות נגישות השירות מתוקף חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (תשע"ג) נכנסו לתוקפן. תקנות אלו עוסקות, בין היתר, בחובת התאמות נגישות בטקסים, אירועים, ומופעים לטובת השתתפותם השוויונית והמכובדת של אנשים עם מוגבלות.

אנו קוראים לרשויות המקומיות ברחבי הארץ לוודא ולתכנן את הטקסים והאירועים באופן נגיש כך שגם התושבים עם מוגבלויות והתושבים הקשישים יזכו להשתתף בטקסים ובאירועים השונים.

מדובר בחובה חוקית – רשות ו/או ארגון (בין אם בעלים ובין אם שוכר) ו/או מפיק שלא ינהג כחוק צפוי לתביעות מצד נציבות שוויון זכויות במשרד המשפטים ומצד הציבור הרחב.

הקפידו לתכנן מראש ולהיוועץ במורשה נגישות.


עפ"י התקנות נדרש לעמוד בדרישות הבאות:

1. המקום בו מתוכננים להתקיים הטקסים, אירועים, מופעים חייב להיות נגיש מבחינת – חניות נכים, דרכי גישה, שילוט הכוונה ושירותי נכים תקניים (קבועים או יבילים)

2. לוודא שהדרך נגישה (דרך ברוחב מינ' של 130 ס"מ, ללא מכשולים) מקשרת בין החניה, למקומות הישיבה הנגישים, שרותי נכים, ואזור מרכזי באירוע.

3. יש לפרסם את כל הסדרי הנגישות אודות הטקסים והאירועים בצורה מפורטת הן באתר האינטרנט של הרשות והמקום בו נערכים האירועים, בפרסומים, והן במוקד הטלפוני העירוני.

4. נגישות לבמה - ע"י כבש או מעלון אנכי במידה ובתוכנית משתתף אדם עם מוגבלות.
מאחזי יד יציב בשני צידי המדרגות.

5. כיסאות ישיבה נגישים בכל טקס או אירוע עם מקומות ישיבה לקהל. למקם אזור ישיבה נגיש גם למשתמשים בכיסאות גלגלים במקום עם זווית צפייה נוחה לראייה וללא הסתרה, שתתאפשר גישה אליהם בדרך נגישה, להעמיד סדרן כך שאלה יהיו שמורים לאנשים עם מוגבלות בטקס ו/או אירוע מרכזי המתקיים במקום בחוץ כגון פארק / במת רחוב יש לייחד אזור ישיבה נגיש לאנשים עם מוגבלות שימוקם בזווית צפייה נוחה או ימוקם מעל משטח מוגבה (למניעת הסתרה) עם מושבים נגישים שמורים. לפחות באירוע אחד.

6. הוצבו במקום שירותים יבילים יוצבו גם שירותים מותאמים לאנשים עם מוגבלות.

7. התאמות לאנשים עם מוגבלות שמיעה:

  • טקסים ואירועים חובה לוודא זמינות של 'מערכות עזר לשמיעה' עבור אנשים עם מוגבלות שמיעה, בכמות כנדרש בתקנות.
  • אירוע שעיקרו מילולי הנערך באולם מעל ל 150 איש מחייב תמלול מקצועי (הקלדה רציפה של הנאמר והקרנתו על גבי מסך הממוקם כך שיראה בברור) – אירוע הנערך בחוץ בשעות יום פטור. על מנת לייצר תמלול איכותי, יש להעביר את כל טקסט הטקס הידוע מראש למתמלל להצגתו.
  • תרגום סימולטני לשפת הסימנים באירוע שעיקרו מילולי יסופק במידה והוגשה בקשה זמן סביר מראש מומלץ להערך לכך מראש גם אם לא הוגשה בקשה.
  • פטור מתמלול לאירועים מתחת 150 איש, סרטים, אירוע מוזיקאלי, ואירוע שאינו מלולי.
  • להקפיד להוסיף כתוביות לסרטונים!
  • בעת ברכות, קטעי שירה ותפילה – להקרין את המילים ככל שמתאפשר.

8. הדרכות והכנת מאבטחים ואנשי סיוע – יש להדריך את הפעילים באירועים להקפיד לשמור על חניות נכים לזכאים בלבד, לסייע בהכוונה ולעזור ולהיענות בחיוב לכל בקשה. יש לארגן צוות סיוע וסדרנים שיסייעו לאנשים עם מוגבלויות.

9. אדם עם מוגבלות רשאי לבקש מהרשות המארגנת את מידע על הטקסים והאירועים בפורמטים נגישים כגון: בכתב ברייל (מיועד לעיוורים קוראי שפת ברייל), בכתב מוגדל (עבור אנשים מבוגרים ולקויי ראייה), Word Pdf נגיש, קובץ קולי, ופורמטים נוספים.

10. לפרטים מדויקים וסיוע בהנגשה יש להתייעץ עם מורשה נגישות שרות.


"המרכז להנגשת מידע, כנסים ואירועים" מיוזמת עמותת נגישות ישראל – מלכ"ר יסייע לך לעמוד בכל דרישות הנגישות. צרו קשר לפרטים.
בבקשה צרו איתנו קשר להתייעצות, להנגשה ולפרסום האירועים הטקסים הנגישים.

לפרטים נוספים, אנא צרו קשר:
 בטלפון: 09-7640432 או במייל
iac@aisrael.org

הדפסהוסף תגובה
עבור לתוכן העמוד