רוצים שינוי: קמפיין חניות הנכים - על שום מה?

 
 
ב-3.12 מכירים את האנשים מאחורי התמרורים

People. Not Symbols
מחליפים את סמל חניית הנכים באנשים אמיתיים
 

 

תמונת אדם בכיסא גלגלים  ליד סמל חניית נכים
              תמרור חדש לחניות הנכים

 

 

למה קמפיין?

מעל 180,000 אנשים עם מוגבלויות בישראל נעזרים בתוי חניה לנכים. כ 14,000 עם תו חניה כחול בסימן כיסא גלגלים והיתר עם תו חניה משולש. עבורם ועבור בני משפחותיהם זמינות חנייה זו הינה קריטית לניהול חיים נורמליים. חנייה במקום מרוחק מקשה עד מאד על ניידותם של אנשים עם מוגבלויות ואף מונעת מהם את היכולת להגיע למקומות מסוימים.

למרבה הצער, ישנם עברייני חניות נכים רבים בישראל - רק השנה ניתנו קרוב ל-20,000 דוחות בשווי של 20 מליון ₪ הכנסות לרשויות ולמדינה, על ידי משטרת התנועה והרשויות המקומיות, בגין חנייה לא חוקית בחניית נכים. מדובר בגידול ביחס לשנה שעברה. עברייני חניות הנכים מתחלקים לשניים: קבוצה ראשונה: נהגים הבוחרים להחנות בחניות נכים, על פי רוב מתוך מחשבה שאין בחנייה בחניית נכה, נזק אמיתי. הקבוצה השנייה כוללת בני משפחות של אנשים עם מוגבלות הזכאים לתו נכה, המנצלים לרעה את תו הנכה וחונים בחניית נכים, גם כשבן המשפחה הנכה אינו ברכב.

אז מה קורה בקמפיין?

ב-29 בנובמבר 2017, לקראת היום הבינלאומי לקידום זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות שחל בשבוע שאחרי (3/12), החל הקמפיין אותו קיימה עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, קמפיין תקשורתי מקורי רחב היקף / ארצי למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא.

כותרת הקמפיין: People.Not Symbols.

מהלך הקמפיין: בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, יוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

הקמפיין מתבסס על ההבנה שסמל הנכה הבינלאומי המצוייר על גבי התמרור, אינו מעורר אמפתיה ואינו מקושר לאדם בשר ודם, עם צרכים מיוחדים.

הקמפיין מבקש להכיר ולהזכיר לנהגים את האנשים שמאחורי הסמלים - את הנפגעים הישירים מהחנייה הפסולה בחניית נכים.

אנו קוראים למשרד התחבורה ולחברי הכנסת לפעול לשיפור נושא חניות הנכים באופן הבא:

  • הגדלת הקנס ל 2,000 ₪ (הגידול השנתי בכמות הדוחות מראה שהקנס הנוכחי אינו מרתיע).
  • החלפת כרטיס הפלסטיק של תו הנכה לתו טכנולוגי / ביומטרי אישי.
  • צמצום הזכאים – קביעת תבחינים כך שרק מי שבאמת מתקשה בהליכה יהיה זכאי לתו המקנה זכות לחניה בחניית נכים.
  • החלטה על סימון חניות נכים ייעודיות רק לרכבים עם מעלונים וכסאות גלגלים והחניות הנותרות הקטנות יותר לתווי החניה המשולשים.
  • לאפשר זיהוי תווי הנכה לפתיחת מחסומי חניה אוטומטית, לטובת אלה שאין באפשרותם להפעיל את המחסום בהוצאת והכנסת הפתקית בכניסה לחניון וביציאה ממנו.

שותפים

שותפים רבים חברו להעלאת המודעות, ביניהם הרשויות המקומיות בערים: ראשון לציון, קרית ביאליק, אשדוד, פתח תקוה, תל אביב, גבעתיים, רחובות, באר שבע, אילת, רעננה, הוד השרון, כפר סבא ומודיעין.

כמו כן לוקחים בו חלק עסקים בפריסה ארצית: אמות- נכסים, סנטראלפארק חניונים, נכסי רמות, דלק מוטורס, חניוני אחוזת חוף, קניוני עזריאלי, קניוני אריאל פרומול, מרכזי ביג, דלק ושופרסל.

האנשים מאחורי הסמל

אנשים עם מוגבלות מכל הקשת החברתית בישראל נרתמו לקמפיין. בין המצולמים: חברי הכנסת קארין אלהרר ואילן גילאון, הספורטאים הפאראלימפיים נעם גרשוני ופסקל ברקוביץ ועוד רבים.

הדפס
עבור לתוכן העמוד