הזוכים בפרס נגישות ישראל 2017 ע"ש שמחה לוסטיג

 
 

מטרת הפרס לקדם ולעודד מצויינות בנגישות


1. המכון לקידום החרש על תרגום ותמלול מרחוק

תיאור הפרויקט: מערכת טכנולוגית שתאפשר חיים ספונטניים לאנשים עם מוגבלות שמיעה, הפרוייק יבטל את הצורך בתאום מורכב ומחיר של תאום מתרגם לשפת הסימנים לכל פגישה. מעכשיו בכל עת ובכל צורך של אדם עם מוגבלות שמיעה הוא יקבל תמלול ותרגום שפת הסימנים בזמן אמיתי.

נימוקי הפרס: פרס נגישות ישראל 2017 ע"ש שמחה לוסטיג מוענק בזאת על ייזום הפרויקט יצירתו והפעלתו. הפתרון יחולל מהפיכה בזמינות שפת הסימנים בכל עת. הפרויקט ישפר את איכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות בשמיעה בצורה משמעותית וישפר את השתלבותם בחברה.

מוזמנים: יעל קקון, מנהלת



 

2. אנ"א – ארגון אכסניות הנוער בישראל, האגף המונגש בעין גדי

תיאור הפרויקט: אכסניית נוער שהקימה אגף שלם של 18 חדרים נגישים ברמה הרבה יותר גבוהה מהנדרש בחקיקת הנגישות. רמת הנגישות וכמות החדרים לראשונה תאפשר גם לקבוצות של אנשים עם מוגבלות קשה ביותר לצאת ולטייל בנוחות ונגישות.

נימוקי הפרס: פרס נגישות ישראל 2017 ע"ש שמחה לוסטיג מוענק בזאת על דוגמא למופת של הנגשת אכסניית לינה לאנשים עם מוגבלויות. ההנגשה הינה ברמה הגבוהה ביותר והרבה מעבר למוגדר בתקנות הנגישות, הן בהיבט המבני והן בפרטי העיצוב פנים, מהווה דוגמא לחיקוי להנגשת מקומות לינה מותאמים. האגף המונגש מאפשרת הן למשפחה הפרטית והן לקבוצות של אנשים עם מוגבלות לצאת לטייל וללון ברמת נוחות ונגישות מעולה, שיוויונית, משלבת ונוחה במיוחד.

 

 

3. הקרן לפיתוח שרותים לנכים, ביטוח לאומי, הספרייה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה והמרכז לעיוור – תיאור קולי של אירועי תרבות וספורט לעיוורים, לקויי ראייה ועוד

תיאור הפרויקט: אין זה סוד שעיוורים לא רואים ולכן נמנע מהם להגיע וליהנות מהצגות, אירועי תרבות וספורט. פרויקט זה מאפשר לראשונה לעיוורים ולקויי ראייה "לראות" לראות ע"י זה שלפני האירוע נערך סיור ותדרוך והרגשה על המקום ולאורך האירוע עצמו האנשים מקבלים דרך אוזניות תיאור קולי המתאר את הנראה. פרויקט זה מהווה מהפיכה ופתיחת עולם שלם של תרבות לאנשים עם וגבלות ראייה.

נימוקי הפרס: פרס נגישות ישראל ע"ש שמחה לוסטיג מוענק בזאת על יוזמה נפלאה שפותחת עולם של של הזדמנויות לאנשים עם מוגבלות ראייה. הפרויקט מעורר השראה ומהווה דוגמא, על תהליך הנגשה מורכב תוך חתירה לנגישות ברמה גבוהה וחווייתית, על המקוריות במציאת פתרונות מחוץ לקופסא תוך שיתוף פעולה בין המעורבים במיזם.

מוזמנים: עמוס באר – מנכ"ל הספרייה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה, תמי איילון, מנהל הקרן, קרנות הביטוח הלאומי , נתי ביאלסטוק כהן, מנכ"ל המרכז לעיוור, ד"ר נורית נוי


 

4. אסותא מרכזים רפואיים **

תיאור הפרויקט: נכון ל 2017 אין עדיין חקיקה שמחייב הנגשת מוסדות בריאות, אסותא בחרו להנגיש ברמה הגבוהה ביותר על מנת לייצר שרותי רפואה נגישים ושוויוניים לכל הלקוחות עם המוגבלויות, הכל נעשה ברמה הגבוה ביותר, החל מהנגשה פיזית, דרך עזרים מיוחדים, הדרכת שרות, נהלים ועוד. כך לדוגמא אדם עם מוגבלות שמיעה יכול לקבל מתרגם לשפת הסימנים, אדם עיוור יכול להגיע עם כלב הנחייה, אדם לקויי ראייה יכול לקבל את תוצאות הבדיקה פורמט קולי או מוגדל בהתאם לראייתו ועוד ועוד.

נימוקי הפרס: פרס נגישות ישראל 2017 ע"ש שמחה לוסטיג מוענק בזאת על הנגשת ארגון גדול ומורכב ברמה גבוהה מעוררת השראה. הנגשת אסותא מהווה דוגמא לחיקוי לתהליך הנגשה מורכב תוך חתירה לנגישות מצוינת לכל סוגי המוגבלויות ובחתירה לרפואה נגישה ושיוויונית.

מוזמנים: יעל נאמן, מנהלת שרות, אסותא.


 

5. אלי מימרן – רכז נגישות אסותא

ציון לשבח של עמותת נגישות ישראל מוענק בזאת על הובלת תהליך הטמעת נגישות בארגון גדול מרובה נכסים ברמה מקצועית גבוהה, על רתימת כל עובדי הארגון לתמוך ולסייע בהפיכת הארגון לנגיש. על ייזום פעילויות לקידום הנגישות מעבר למוגדר בחקיקה ובתקנות הנגישות.

מוזמנים: אלי מימרן

 

 

** זוכה במימון הנסיעה וההשתפות בכנס ZERO PROJECT בוינה

הדפס
עבור לתוכן העמוד