הדרכת נגישות לעובדי חינוך על יסודי במועצה אזורית בקעת הירדן

29/04/2021
 
 

ביום ראשון, בתאריך 25.4 , קיימה עמותת נגישות ישראל הדרכת מורים מקוונת בעבור צוות בית ספר על יסודי במועצה אזורית בקעת הירדן. התכנית סובסדה הודות לתרומת חברת כלל ביטוח.

הפעילות הועברה לצוות המורים והמורות בשני בתי ספר על יסודיים במועצה המקומית, נערך פאנל נגישות הכלל הרצאת פתיחה ומפגש עם אנשים עם מוגבלויות שונות והתנסות חווייתית.

הפעילות נפתחה בהרצאה על נושא נגישות ושילוב במערכת החינוך, הכרת מושגים בסיסיים, סוגי נגישויות ומה אופן יישומם במערכת החינוך. המשתתפים נחשפו לפן החוקי של התקנות, מה זכויות ההורים והתלמידים עם המוגבלות, ומה תפקיד המורה בתוך הזכויות הללו. לאחר מכן הצוות פגש ב4 מדריכים עם מוגבלות ששיתפו מהמקום האישי שלהם מה זה בשבילם שילוב בתוך מערכת החינוך.

שירלי, מדריכה עיוורת מלידה, שיתפה בסיפורה האישי כיצד היה לגדול כתינוקת וכילדה עיוורת, מה תפקידה של מורה משלבת, מה האתגרים שליוו אותה כתלמידה בחטיבת הביניים. שירלי סיפרה על חוויותיה מהצוות החינוכי שליוו אותה בתקופת החטיבה והתיכון וכמה דווקא הם אתגרו אותה ולא תלמידיה לכיתה. בנוסף, שירלי נתנה טיפים לצוות כיצד לשלב תלמיד עם מוגבלות בראייה, כיצד יש לגשת אליו וממה להימנע. לאחר מכן, התנסו המשתתפים בהתנסות חווייתית במוגבלות בראייה, סימולטור המדמה ראיית צינור והיה עליהן למצוא את כוס הקפה שמונחת על השולחן רק על ידי אופן ראיית צינור.

בר, מדריכה למוגבלות פיזית, שיתפה בסיפורה המרגש והמעורר השראה כיצד צלחה את האתגרים שהחיים זימנו לה כילדה עם שיתוק מוחין. מה ההתמודדות שלה כללה בחיים האישיים ובלימודים. בר שיתפה את המשתתפים מה עזר לה בתקופת הלימודים, מה הציפיה ממערכת החינוך וכיצד ניתן להביא לשילוב מלא תלמיד עם מוגבלות פיזית. בנוסף, המשתתפים ביצעו התנסות חווייתית המדמה מוגבלות בידיים, על המשתתפים היה למלא טופס מקוון כפי שאדם עם מוגבלות בידיים ממלא ללא מכשיר עזר. לאחר סיום ההתנסות המשתתפים חלקו בתחושת התסכול והקושי בכתיבה מסוג זה.

דינה, מדריכה לשפת הסימנים, סיפרה את סיפורה האישי, על ילדותה כתלמידה חירשת, על הקשיים בלימודים בתקופת בית הספר ולאורך החיים. דינה נתנה טיפים וכלים למורות על שילוב תלמידים חירשים בכיתה, כיצד יש לנהוג איתם ואיך לתקשר בצורה הטובה ביותר. לאחר מכן, התנסו במשחק ניחוש של קריאת שפתיים על מנת להעביר למשתתפים את התסכול והקושי שיש בקריאת שפתיים בזמן שיעור.

מיטל, מדריכה המתמודדת עם אוטיזם, שיתפה את הצוות בסיפורה האישי, על חוותיה כילדה עם אוטיזם המשולבת בחינוך רגיל, על תחושותיה לאחר האבחון. בנוסף מיטל סיפרה כיצד באים לידי ביטוי הקשיים שאוטיסט חווה כדוגמת קושי בוויסות החושי, אובססיביות בחיי היום יום ובלימודים. הוקרן סרטון הממחיש את הקושי בוויסות החושי במקומות ציבוריים ונערך דיון פתוח עם המשתתפים על שילוב במערכת החינוך.

מתגובות המשתתפים בהדרכה:

"פעילות חשובה ביותר! בנויה משיחות מעניינות ומרגשות. בחירה טובה של אנשים שמצליחים להעביר את במעט את חוויית החיים שלהם".

"מדהים מרגש עוצמתי וחשוב".

"עבודת קודש".

הדפס
עבור לתוכן העמוד