נגישות ישראל קיימה ארוחת חושים למורות בחטיבת ביניים סביון גני יהודה

9/05/2021
 
 

בתאריך ה-4.5.21 קיימה "נגישות ישראל" ארוחת חושים ל-20 מורות בחטיבת הביניים סביון, הארוחה התקיימה בסבסוד תרומת גלוברנדס

תחילה עברו המורות הרצאת מבוא לנגישות בה קיבלו מידע אודות תקנות הנגישות לבתי ספר, נגישות השירות להם מחויבים כשמגיעים תלמידים או הורים עם מוגבלויות ונגישות חברתית מהי. בנוסף קיבלו כלים פרקטיים לשילוב תלמיד עם מוגבלות בכיתתם.

לאחר מכן המשתתפים נכנסו לחדר הארוחה כאשר עיניהם מכוסות, התנסו בטעימות עיוורות בהן בדקנו האם החושים שלהם באמת חדים כמו שהם חשבו כשעוד השתמשו בחוש הראייה. את המנה הראשונה ליוותה שירלי, אישה עיוורת ומורה שסיפרה על חוויותיה מתקופת הלימודים ועל שילובה בבתי הספר.

המורות אכלו מנה ראשונה עם כיסוי על העיניים
המורות אכלו את המנה ראשונה בטעימה עיוורת עם כיסוי על העיניים


עדה, מרצה בכיסא גלגלים חשפה בפני המשתתפים על חוויותיה כאמא וסבתא עם מוגבלות בניידות. נתנה טיפים למתן מענה נגיש ואיכותי גם כאשר ההורה הוא עם המוגבלות ולא התלמיד. זאת בזמן שהמשתתפים אוכלים את מנתם העיקרית כשידיהן בתוך כפפות תנור עם עץ המגביל תנועה ומדמה מוגבלות במוטוריקה העדינה.


הארוחה נחתמה בחוויה מתוקה ומרגשת כאשר הודיה, מדריכה חירשת דוברת שפת הסימנים הזמינה את המשתתפים לנסות ולהזמין קינוח מבלי לשמוע, כאשר הם מרכיבים אוזניות מבודדות רעש ולומדים איך לתקשר עם אדם חירש, וכמובן איך אומרים "מורה" ו"תלמידים" בשפת הסימנים.

המורות אכלו מנה עיקרית עם כפפות מגבילות על הידיים
המורות אכלו את המנה העיקרית עם כפפות מגבילות על הידיים


מתגובות המשתתפים:


"הפעילות היתה מוצלחת, קיבלנו כלים לחיים
!"

"הפעילות היתה משמעותית, פרקטית, מעניינת ומרגשת."

"פעילות חשובה לכל אזרח בארץ"

הדפס
עבור לתוכן העמוד