אתר נגישות ישראל - עמוד הבית |
הרשמה לניוזלטר | English | عربي |
![]() |
המלצה לטיול נגיש: פארק תמנע |
|||||||||
פארק תמנע הוא אולי האתר היחיד בישראל שמתקרב להגדרה המקובלת בעולם של פארק לאומי. במרחב המשתרע על פני 60 קמ"ר התקבצו יחד תופעות טבע מיוחדות ואתרים קדומים שאין דומה להם בישראל | |||||||||
5/01/2012 | |||||||||
|
|||||||||
תשומת לב מיוחדת ניתנה בפארק תמנע להנגשת האתרים. לא את כל אתרי הפארק אפשר להנגיש, אך יש בפארק די והותר אתרים נגישים. פארק תמנע מופעל על ידי המועצה האזורית חבל אילות. קרן קימת לישראל היא שותפה בכירה בפיתוח התשתית התיירותית של הפארק. הדרכים בפארק סלולות היטב ומתאימות לכל רכב, ואפשר ליהנות מנופי אבן החול הצבעונית גם תוך כדי נסיעה. לפניכם הצעה לטיול לאתרים נגישים בפארק.
מרכז המבקרים מרכז המבקרים נמצא בכניסה לפארק. מיטב השכלולים הטכנולוגיים גויסו להמחשת הרקע ההיסטורי והתרבותי של האנשים שבאו לתמנע לפני אלפי שנים כדי לחצוב את הנחושת, המתכת הראשונה שהשתמש בה האדם. המבוא מתמקד במשלחות המצריות, שהחלו להפיק נחושת בתמנע במאות ה-14–12 לפני הספירה. אל המצרים הצטרפו כורים מדייניים.
תצפית "הפטרייה" "הפטרייה" היא סלע גדול של אבן-חול אדומה, שהתבלה בצורה מיוחדת: החלק התחתון התבלה יותר מהעליון, כך שהסלע נראה עומד על "רגל", כמו פטרייה. הסלע הוא אחד הסמלים של פארק תמנע.
עמודי שלמה ומקדש האלה חתחור עמודי שלמה מתנשאים מעל רחבת חניה נוחה. אלה אינם עמודים במלוא מובן המילה, אלא צורת בליה של מצוק אבן החול האדומה, שזכתה לצבעה המהמם בזכות תחמוצות ברזל המגוונות את גרגרי הקוורץ, הבונים את הסלע. כוחות הבליה השפיעו בעיקר על סדקי אורך בסלע והבליטו מעין "עמודים". הם נקראים על שם שלמה המלך משום שבעבר סברו שהפקת הנחושת הקדמונית התנהלה בימי שלמה המלך.
תצוגת שחזור חדשה: עמק ציורי הסלע ציורי הסלע שהותירו בני התקופות השונות על פני אבני החול של בקעת תמנע הן עדות חיה לאורח החיים ולמחשבות שהעסיקו את יושבי האזור. מהציורים המתארים סצנות ציד אפשר ללמוד על עולם החי שאפיין את האזור לפני אלפי שנים, לזהות כלי עבודה קדומים ולדעת על אופיים ולאומיותם של האנשים שבילו כאן את חייהם.
האגם ואוהל מועד קק"ל יצרה אגם בן כ-15 דונם ליד הסוללה המפרידה את מכרות תמנע המודרניים מפארק תמנע. האגם משמש מוקד קיט ובילוי לבאי הפארק וגם נקודת מים קבועה לבעלי החיים המדבריים. ליד האגם פועלים חאן המלך שלמה, חנות מזכרות ומסעדה מדברית אותנטית.
הפארק פתוח ביום שישי מ-8:00 ועד 15:00 וביום שבת מ-8:00 עד 16:00.
נגישות פארק תמנע
• חניית נכים מסומנת: יש באזור האגם והמסעדה. הסיור בפארק ברכב. • קופה: נגישה. רכישת כרטיס ישירות מהרכב. אין מערכת לולאת השראה. • שרותי נכים - יש במספר מקומות: ליד הכניסה בתחילת המסלול: דלת נפתחת החוצה, מאחזי יד תקניים, תא מרווח 140X230 ס"מ, מקום לכסא גלגלים ליד אסלה: 80 ס"מ - יש לבקש מפתח במשרד! • אמצעי עזר: בתצפית אל הפטרייה יש מודל מישושי מוקטן של הפטרייה. באולם ההקרנה יש כתוביות בשפות שונות, צריך לבקש מראש. חסר שילוט מכוון בפארק, לכן יש להצטייד במפה ובמספר טלפון לסיוע בעת הצורך.
• אגם תמנע: חנייה רחבת ידיים. 2 חניות נכים מסומנות. דרכי עפר כבוש רחבים אלן האטרקציות. רצויה עזרת מלווה למבקר בכסא גלגלים. אטרקציות נגישות: הטבעת מטבעות נחושת, מילוי בקבוקי חול. אטרקציות שאינן נגישות: שיט בסירות פדלים, השכרת אופני הרים. הרחצה באגם אסורה. במקום מסעדה ומזנון נגישים (כניסה עורפית נגישה) וחנות מזכרות נגישה.
לסקר נגישות - לחצו כאן
|
|||||||||
|
|||||||||