תאור הדרכות נגישות לבתי ספר על יסודיים

 
 

הגישה הרווחת בחברה כלפי אנשים עם מוגבלות הינה גישה שלילית במהותה. ככלל היא אינה מקבלת אנשים עם מוגבלות, ומתוך כך הופכת אותם לקבוצת מיעוט. לא פעם אנשים עם מוגבלות נאלצים להתמודד עם דעות קדומות, סטיגמות ועמדות שליליות. הספרות המקצועית גורסת כי הקניית ידע בנושא יוביל לשינוי מהותי במצב .

אנו מאמינים שהדרך האפקטיבית ביותר לחולל את השינוי הינה באמצעות תהליכי חינוך והגברת מודעות לנושא הנגישות, בקרב בני הנוער. תהליכים חינוכיים הממחישים בצורה הברורה ביותר את המוגבלות איתה מתמודד אדם עם מוגבלות ותהליכים המסייעים לשבירת קיר הזכוכית והטמעת החשיבות שבקבלת השונה בחברה. אנו מאמינים בהפיכת הנוער לשגרירים צעירים שיפעלו ויקדמו מטרות אלו, בדרך ליצירת אותו שינוי, לו אנו מייחלים בחברה הישראלית.

עמותת נגישות ישראל מציעה מגוון פעילויות דרכן נוכל להקנות לנוער את הערכים, והכלים ליצירת שינוי אמיתי לקידום הנגישות ושילובם של אנשים עם מוגבלות

להלן אפשרויות הדרכה להזמנה:

"שביל הנגישות"

תוכנית חינוכית מרוכזת וחווייתית המאפשרת היכרות עם מושגי יסוד הקשורים לעולמם של אנשים עם מוגבלות, חשיבות הנגישות ומתן כלים לנוער לסייע בקידום הנגישות והשילוב בסביבתם הקרובה. הפעילות כוללת סדנא חווייתית ולאחריה תחנות נגישות חווייתיות המאפשרות מפגש בלתי אמצעי עם אנשים עם מוגבלות תוך התנסות שממחישה את החיים עם אותה מגבלה.

תוכנית זו הועברה במספר בתי ספר הודות לתרומתה האדיבה של קרן קסירר.

לפרטים נוספים על הדרכת "שביל הנגישות" לחצו כאן


"עיר נגישה לכולם"

תוכנית מורחבת המשלבת את כל העולמות – היכרות ושבירת סטיגמות דרך העברת ידע בנושא מוגבלות ונגישות לצד התנסות חווייתית והיכרות עם אנשים עם מוגבלות; מיקוד הנוער בפרויקטים מקדמי נגישות תוך מתן כלים למנהיגות צעירה, יצירת שינוי והנעה לפעולה;

תוכנית זו הועברה במספר רשויות מקומיות הודות לתרומות נדיבות שהתקבלו מהתורמים הבאים:
הקרן המשפחתית רודרמן - שירה וג'יי רודרמן – ירושלים
הקרן המשפחתית רודרמן – שוהם, בת ים וזמר
קרן פרץ נפתלי – בקה אל גרבייה
צ'ק פויינט – אורט רמלה-לוד, אורט עפולה

לפרטים נוספים על תוכנית "עיר נגישה לכולם" לחצו כאן

 

"נגישות אישית"/"אזרחות לנגישות"

תוכנית מעמיקה הנמשכת על פני 7 עד 15 מפגשים ופורסת בפני המשתתפים את עולם המוגבלויות, פתרונות הנגישות וכל מה שביניהם. התוכנית משלבת העברת ידע, עידוד חקירת הנושא לצד חווייה, התנסויות, היכרות אישית ובלתי אמצעית עם האנשים עצמם. התוכנית כוללת יצירת פרויקטים אישיים עם אופציה לקיום הפנינג בית ספרי/שכבתי.


הפנינג נגישות – "להרגיש נגישות"

פעילות חינוכית, חווייתית ומרגשת המשלבת היכרות עם אנשים עם מוגבלות לצד התנסויות חווייתיות יחודיות במוגבלויות שונות. ניתן לקיים עם נגיעה ספורטיבית ו/או להתאימה לדרישות המזמין.

לפרטים נוספים על הדרכת "הפנינג "נגישות = רגישות" לחצו כאן

 

שילוב בקמפיינים של העמותה (חינמי)

עמותת נגישות ישראל מקדמת במהלך השנה קמפיינים קבועים:

  1. יום המודעות הארצי לנגישות בסימן חניות נכים – "לא נכה אל תחנה" המתקיים בסתו
  2. חודש הנכה הבינ"ל – המתקיים בדצמבר ובו מציינים את החשיבות שבקבלת השונה בדרכים מגוונות בכל רחבי הארץ.
  3. "לכולנו מגיעה עצמאות יום יום" – קמפיין המשולב בקמפיין ההתרמה השנתי לעמותת נגישות ישראל סביב יום העצמאות וימי הזכרון.

במסגרת קמפיינים אלה ניתן לקבל מערכי שיעור ופעולות, חומרים הסברה מודפסים כולל מדבקות, פוסטרים ומנשרים לחלוקה.
יש ליצור קשר עם העמותה להצטרפות לגורמים הרבים המשתפים פעולה במסגרת הקמפיינים ומסייעים לנו לקדם המודעות ברחבי הארץ כל השנה.

ליצירת קשר להזמנת הדרכות נגישות - לחצו כאן

הדפס
עבור לתוכן העמוד