טכנולוגיה מסייעת החזירה לעבודה ברשת בתי הכלבו "סירס" עובד עם מוגבלויות תנועה
פחות משנתיים לאחר שטוני נוריס השתתף במרתון שיקגו 1984, התגלה גידול סביב חוט השדרה שלו. הניתוח להסרת הגידול השאיר את נוריס משותק מהצוואר ומטה.
נוריס שוחרר מהשיקום בסתיו 1987 ב"הרגשה מזופתת" להתמודד עם חיים בכסא גלגלים בגיל 42. הוא התאושש בבית ולמד להתמודד עם מוגבלותו כאשר הוא קיבל טלפון ממנהלו לשעבר ברשת החנויות סירס (Sears), שם עבד 18 שנה. "מה צריך לעשות כדי להחזיר אותך?", שאל המנהל.
שילוב של נחישות, מחויבות וטכנולוגיה מסייעת מביא לפתרון
התשובה היתה עובד נחוש, חברה שהפילוסופיה העסקית שלה כללה מזה זמן רב מיגוון של כוח העבודה וכמות גדולה והולכת של אמצעים פיזיים וטכנולוגיות מסייעות שמעצימות אנשים עם נכויות לחיים מספקים ויצרניים, כולל חיי עבודה.
נוריס חגג 34 שנות עבודה בסירס בשנת 2002. הטכנולוגיה המסייעת העיקרית שבה הוא משתמש כיום היא מערכת זיהוי הדיבור Dragon NaturallySpeaking שפועלת על מחשב מבוסס Windows 2000 של מיקרוסופט במשרדי ההנהלה של סירס. עם מיקרופון ורמקולים הטכנולוגיה הזאת מאפשרת למחשבו של נוריס להגיב לפקודות קולו. נוריס משתמש גם במערכת חיוג מיוחדת שמאפשרת לו לבצע שיחות יוצאות ולענות לטלפון באמצעות קולו בלבד.
חזרה לחיי עבודה פרודוקטיביים באמצעות מחשבים ואינטרנט
בעזרת מחשב מופעל קול, נוריס מפעיל במיומנות תוכנות דואר אלקטרוני וכן Word, Excel, PowerPoint ו-Internet Explorer של מיקרוסופט. הוא מחשיב זאת כמהפך לאדם ללא נסיון במחשבים לפני חזרתו לעבודה ב-1988 שיכול להזיז כמעט רק את ראשו. "המחשב, ובמיוחד האינטרנט, ממש פתחה לי דלתות. הטכנולוגיה המסייעת שינתה את כל חיי".
נוריס נותן קרדיט לסירס לקריירה הארוכה והמספקת שלו ומדגיש שהחברה היתה מובילה בגיוס והעסקת אנשים עם מוגבלויות משנת 1948.
סירס מקדמת את מחויבותה למיגוון בקרב העובדים
"הארגון שלנו שואף להכללת כל האנשים מכיוון שאנו רוצים לייצג את האנשים שאותם אנו משרתים", מסבירה פגי סלדג', סמנכ"ל למיגוון בסירס. "אנו רוצים לוודא שההשקפות והדיעות של עובדי סירס – ללא הבדל גזע, גיל, מין, יכולות פיזיות וכל דבר אחר – משקפות את אלה של לקוחותינו".
מנכ"ל סירס אלן ג'. לייסי מדגים דעה זו בהודעה המופיעה באתר האינטרנט של החברה: "מיגוון הוא לא רק הדבר הנכון לעשות בסירס", אומר לייסי, "הוא גם חובה מבחינה עיסקית".
שילוב אנשים עם מוגבלויות – תפיסת עולם בחברה
ג'אן דראמונד, מנהל תקשורת חיצונית בסירס, אומר ששילוב אנשים עם מוגבלויות הוא תפיסת עולם בחברה – זה פשוט "דבר שחכם לעשות אותו. אם אתה עושה התאמות למישהו שכבר עובד בחברה או לאדם חדש שמגוייס, זה מוסיף אלמנט של נאמנות", אומר דראמונד. "וזה טוב למוראל של החברה לראות את המעסיק משקיע מאמצים בכל הסוגים של המיגוון, כולל נכות".
סירס מתגאה גם במוניטין שלה כמקום שטוב לעבוד בו. לספק משרות וטכנולוגיות מסייעות לאנשים עם מוגבלויות – כמו כל המאמצים לעודד מיגוון של העובדים – הוא חלק מחבילה שכוללת שכר תחרותי, שעות עבודה גמישות והשתתפות בשכר לימוד. סירס רואה בהטבות אלה דרכים לבסס את עמדתו כמעסיק הנבחר בתעשיית הקמעונאות.
סירס משתמשת בהגיון למצוא פתרונות יצירתיים
סירס למדה שהמחיר והמאמץ של התאמות לעובדים עם מוגבלויות הוא סביר בדרך כלל. על פי אופי העבודה, החברה החליטה להיות יצירתית בפתרונות כך שהפתרון לא חייב להיות יקר או מסובך. פתרונות טכנולוגיים מתחילים מרכש של גירסא חדשה של יישום מסחר אלקטרוני או מערכת ההפעלה Windows דרך קניית מקלדת מיוחדת למישהו עם דלקת פרקים ועד לאספקת מחשב ותוכנה מיוחדת לעובד עיוור הקורא ברייל.
מכשולים הוסרו למען הלקוחות
סירס פועלת גם להסרת מכשולים למען הלקוחות. פירוש הדבר ב-3000 נקודות המכירה שלה הוא שינויים במבנים קיימים וחדשים. בהקשר של יישומים טכנולוגיים, פתרונות לאנשים עם לקויי שמיעה כוללים מכשירי תקשורת לחרשים (TDD) ומסופים לחרשים (TTY) המסופקים בחלק מהחנויות, למשל.
סירס גילתה גם שסבלנות, נחישות והבנה ברורה של הצרכים של האדם הם חיוניים להכנסה מוצלחת של טכנולוגיה מסייעת למקום העבודה.