"A3i-מאיצים שילוב בישראל"

בין המיזמים:


• Sesame Enable-מיזם המנגיש את מכשירי ה-Touch לאנשים, שאינם מסוגלים להפעיל את ידיהם. המיזם כבר זכה למענק של קרן המדען הראשי.


• "סימן שנגיש"- מיזם  המספק שירות תרגום סימולטאני on line לארגונים המקבלים קהל, כגון קופות חולים ובנקים , באמצעות מוקד וידאו בו נמצאים מתורגמנים מוסמכים


• My Rafiki-אפליקציה המאפשרת לילדים הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי, להתקדם עצמאית במיומנויות שונות ובתחומים שונים, תוך מתן אפשרות וכלי עזר לצוות המטפל ולהורים.


  ביום רביעי ה-25 ביוני, בשעה 19:00 במשכן למוסיקה ואומנויות ברעננה, יתקיים ערב השקה  למאיץ A3i של ארגון PresenTense, בשיתוף עם "בית איזי שפירא" ובתמיכת "קרן משפחת רודרמן". מדובר במאיץ היזמות הראשון מסוגו בעולם, שמטרתו לפתח  סטארט-אפים המיטבים עם אנשים עם מוגבלויות.  בשיאו של הערב יציגו בוגרי התוכנית במשך 15 שניות בלבד את מיזמיהם. בהמשך  הערב יתקיימו פגישות ו-networking  בין היזמים לאנשי עסקים, ואישי ציבור.


  התוכנית החלה בחודש ינואר כאשר מתוך למעלה מ-90 פניות מיזמים ויזמיות המציעים פתרונות לבעלי מוגבלויות, נבחרו 11, לתוכנית לימודים בת חצי שנה שהתקיימה בבית איזי שפירא. במהלך התוכנית עברו היזמים הכשרה אינטנסיבית הכוללת כתיבת חזון, בניית תוכנית עסקית, הקמת מודלים עסקיים, פילוח קהלי יעד לשם הקמת עסק המעניק פתרונות ומשפר את חייהם של בעלי מוגבלויות.  את היזמים חנכו מתנדבים מעולם ההיי-טק ומהעולם החברתי-עסקי שסייעו להם בבניית המיזם והחיבור לעולם העסקי והחברתי.


בין בוגרי התוכנית טל בוסידן, בן להורים חרשים, אשר הקים את המיזם "סימן שנגיש" המאפשר תרגום סימולטני לכבדי שמיעה, באמצעות מוקד וידאו בו נמצאים מתורגמנים מוסמכים; עודד בן דוב מקים, חברת sesame Enable המנגיש את מכשירי ה-Touch לאנשים שאינם מסוגלים להפעיל את ידיהם. המיזם כבר זכה למענק של קרן המדען הראשי.  מיזם אחר של לימור לוגסי מתעד להקים סניף של בית הגלגלים באום-אל פחם ובעוד יישובים ערביים בישראל.  לדברי גיא שפיגלמן, מנכ"ל PresenTense ישראל "ליזמות יש את היכולת לשנות חיים והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות הבנת הצרכים הבסיסיים של החברה שלנו. החיבור המשולש עם בית איזי שפירא וקרן משפחת רודרמן-שני ארגונים מובילי דעה בתחום המוגבלויות, יצרו מודל מנצח: המודל מאפשר לנו להביא את היזמים והידע המקצועי בתחום היזמות ולשדך אותם ליכולת של הארגונים בתחום המוגבלויות לטובת  שינוי חייהם של אנשים רבים".


ג'ין יודס, מנכ"לית בית איזי שפירא אומרת "אנו, בבית איזי שפירא, מאמינים כי אנשים עם מוגבלות ואנשי מקצוע שיש להם חלומות יצליחו לחולל שינוי אם יקבלו את התמיכה המתאימה.  התוכנית שאנו מבצעים מרגשת במיוחד, היות והיא נותנת ליזמים עם רעיונות חדשניים הזדמנות מיוחדת לממש את חלומותיהם באופן מהיר תוך קבלת ידע, כלים, אנשי מקצוע ומתנדבים הנרתמים ללוות את היזמים בעשייה. אין לנו ספק כי המיזמים האלה יקדמו משמעותית את איכות החיים של אנשים עם מוגבלות ומשפחותיהם".


לדברי שירה רודרמן, מנכ"לית קרן משפחת רודרמן: "בקשתנו ליצירת מסלול מיוחד במסגרת המאיץ לתחום המוגבלויות נבע מתפיסת העולם של קרן משפחת רודרמן הפועלת לשילוב ושינוי המודעות כלפי אנשים עם מוגבלות. אנו מאמינים כי ביכולתם של העולם הטכנולוגי והחברתי להיות מנוע לשינוי משמעותי בחברה בה אנו חיים. תקוותנו כי יוזמות אלו יתקדמו ויצליחו ובעתיד יוזמות נוספות יהיו חלק ממאיצים רבים נוספים ולא רק ממסלול המוגבלויות. כמות המועמדים, הרצינות והיצירתיות הוכיחו כי זהו נושא השייך לכולנו".


תאריך 25/06/2014 19:00
מיקום משכן למוסיקה ואומנויות ברעננה
הדפסהוסף תגובה
עבור לתוכן העמוד